Sajttorta

Sajttorta

  • 20 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tejfölt keverjük simára, a tojást és a sajt felét keverjük hozzá, fűszerezzük, és jól keverjük át.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, sütőpapírral fektessük tortaformába és villával szurkáljuk meg. Erre tegyük a masszát, majd szórjuk meg a maradék reszelt sajttal.

  4. Lépés 4

    Előmelegített sütőben kb. 20 percig süssük az alsó sínen, aranybarnára.

Tipp

Ementáli sajton kívül használhatunk másfajta sajtot is, sőt, még finomabb lesz, ha több fajtát is teszünk a tortánkba!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!