török húsos pide

Török húsos pide

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók 1 pide-hoz (2 adag):

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 2 ek. olaj
  • 1 kis hagyma finomra vágva
  • 1 kaliforniai vagy kápia paprika apróra vágva
  • 1 paradicsom
  • 250 g darált marhahús (vagy darált bárányhús)
  • 1/2 csokor petrezselyem finomra vágva
  • frissen őrölt só és bors
  • 1/2 kk. Őrölt pirospaprika
  • 1 tk. keleti vagy arab fűszerkeverék
  • 1 tojás a kenéshez
  • kevés olaj a kenéshez
  • friss petrezselyem díszítéshez
  • marinált lilahagyma

Elkészítés

  1. Lépés 1

    Először elkészítjük a pide töltelékét. Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk az apróra kockázott paprikát és paradicsomot, elkeverjük, és a levét elfőzve puhára pároljuk. Szobahőmérsékletűre hűtjük, majd összekeverjük a darált hússal. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a pirospaprikát, a fűszerkeveréket és a finomra aprított petrezselymet.

  2. Lépés 2

    A Tante Fanny pizzatészta széléről éles kés segítségével annyit vágunk le, hogy ovális formát kapjunk. (A levágott széleket megsodorhatjuk, és grissinit süthetünk belőle). A húsos tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. A széleket mindenhol szorosan visszahajtjuk, majd megkenjük felvert tojás és olívaolaj keverékével.

  3. Lépés 3

    Az így összeállított pidét a csomagoláson szereplő instrukció szerint, kb. 20 perc alatt megsütjük. Tálaláskor tehetünk rá petrezselymet és marinált lilahagymát.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!