Török húsos pide
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók 1 pide-hoz (2 adag):
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 2 ek. olaj
- 1 kis hagyma finomra vágva
- 1 kaliforniai vagy kápia paprika apróra vágva
- 1 paradicsom
- 250 g darált marhahús (vagy darált bárányhús)
- 1/2 csokor petrezselyem finomra vágva
- frissen őrölt só és bors
- 1/2 kk. Őrölt pirospaprika
- 1 tk. keleti vagy arab fűszerkeverék
- 1 tojás a kenéshez
- kevés olaj a kenéshez
- friss petrezselyem díszítéshez
- marinált lilahagyma
Elkészítés
-
Lépés 1
Először elkészítjük a pide töltelékét. Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk az apróra kockázott paprikát és paradicsomot, elkeverjük, és a levét elfőzve puhára pároljuk. Szobahőmérsékletűre hűtjük, majd összekeverjük a darált hússal. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a pirospaprikát, a fűszerkeveréket és a finomra aprított petrezselymet.
-
Lépés 2
A Tante Fanny pizzatészta széléről éles kés segítségével annyit vágunk le, hogy ovális formát kapjunk. (A levágott széleket megsodorhatjuk, és grissinit süthetünk belőle). A húsos tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. A széleket mindenhol szorosan visszahajtjuk, majd megkenjük felvert tojás és olívaolaj keverékével.
-
Lépés 3
Az így összeállított pidét a csomagoláson szereplő instrukció szerint, kb. 20 perc alatt megsütjük. Tálaláskor tehetünk rá petrezselymet és marinált lilahagymát.