Borsós­-sonkás kosárkák

Borsós-sonkás kosárkák

  • kb. 25 - 30 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6 db tortaformához, átmérő 10 cm:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A borsót főzzük roppanósra, öblítsük le és tegyük félre hűlni.

  3. Lépés 3

    A vajat egy serpenyőben hevítsük fel, az újhagymát adjuk hozzá, pároljuk, majd a sonkát is hozzáadva pár percig hagyjuk főni. A kukoricát és borsót keverjük hozzá, és tegyük félre hűlni.

  4. Lépés 4

    A krémsajtot és a tojást keverjük simára, majd a sonkás masszával keverjük össze. Sóval és borssal ízesítsük.

  5. Lépés 5

    A tortaformákat olvasztott vajjal kenjük meg, a tésztát tekerjük ki, vágjuk a tortaformák méretének megfelelő darabokra, és illessze a formákba.

  6. Lépés 6

    A sonkás masszát töltsük a kosárkákba és előmelegített sütőben kb. 25 - 30 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

Ez az étel piknikre is ideális! Frissítő hatást kapunk, ha 1-2 evőkanál apróra vágott mentalevelet keverünk az elkészített töltelékbe.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!