édes mikulás

Édes Mikulás

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Elkészítés

Ezek az édes Mikulások biztosan a gyerekek kedvencei lesznek. Friss vajas kelt tésztából pillanatok alatt elkészíthető.

  • 15-20 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és félbehajtjuk.

  3. Lépés 3

    Késsel kivágjuk a tészta körvonalát: a Mikulásnak egy fejet egy sapkával. A maradék tésztákat kb. fél centis csíkokra vágjuk és felhasználjuk a sapka szegélyének és a szakállnak. A tésztákat lenyomkodjuk.

  4. Lépés 4

    A tésztába két-két db mazsolát nyomunk a szemnek, és egy törökmogyorót az orrnak. A kalapot megkenjük piros lekvárral.

  5. Lépés 5

    A Mikulásokat az előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

  6. Lépés 6

    A még forró Mikulásokat megkenjük a citrusos lekvárral a sapka szegélyénél és a szakállnál, majd megszórjuk a dekorcukorral.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!