Bécsi túrós rétes
            - 10 + 30 perc
 - 210 °C + 175 °C
 - 190 °C + 155 °C
 - kb. 35 perc
 
Hozzávalók Hozzávalók 6-8 személyre:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
 - Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
 - 125 ml tej
 - 200 g toastkenyér apróra kockázva
 - 250 g túró (20% zsírtartalmú)
 - 125 g tejföl
 - 150 g vaj
 - 1 csipet só
 - 1 citrom héja reszelve
 - 50 g mazsola ízlés szerint
 - 3-4 közepes tojássárgája
 - 3-4 tojás fehérje
 - 1 csipet só
 - 150 g kristálycukor
 - 1 tojás a kenéshez
 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
A vajat sóval és a citrom héjával keverjük habosra, adjuk hozzá egyenként a tojás sárgáját, és keverjük jól össze.
 - 
            Lépés 3
A túrót, tejfölt, mazsolát és a tejben áztatott toastkenyeret jól keverjük össze, és adjuk a vajas masszához.
 - 
            Lépés 4
A tojásfehérjét csipet sóval verjük fel, adjuk hozzá a kristálycukrot, és keverjük a túrós masszához.
 - 
            Lépés 5
Mindkét tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt közvetlenül tepsire.
 - 
            Lépés 6
A masszát ossza el két részre, kenjük a tésztára, a tésztaszéleket hajtsuk be, és tekerjük fel a két rétest. Felvert tojással kenjük meg, villával szurkáljuk meg.
 - 
            Lépés 7
Előmelegített sütőben alsó sínen 10 percig süssük 210 °C-on, majd tegyük középre, és kb. 30 perc alatt 175 °C-on süssük aranysárgára.
 
A feltekert rétes helyett úgy is elkészíthetük, hogy egy tűzálló tálat kibélelünk leveles tésztával, erre teszük a tölteléket, majd a másik tésztával befedjük.