Áfonyás kekszek

  • 6 - 8 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 12 formához:

A mázhoz:

  • csokoládéöntet

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A vajkrémhez az összes hozzávalót keverjük alaposan össze, és tegyük hűtőbe.

  3. Lépés 3

    A friss linzertésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki és szaggassuk ki. A formákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és előmelegített sütőben 190 °C-on kb. 6 - 8 perc alatt süssük világosra, és rögtön vegyük le a sütőlapról.

  4. Lépés 4

    A vajkrémet töltsük csillagcsőrös habzsákba, és ezzel ragasszuk össze a kekszeket.

  5. Lépés 5

    A kész kekszeket csokimázzal és áfonyával díszítsük.

Tipp

A receptet más aszalt gyümölccsel is elkészíthetjük például aszalt sárgabarackkal vagy szilvával is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!