Bécsi túrós rétes

Bécsi túrós rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 10 + 30 perc
  • 210 °C + 175 °C
  • 190 °C + 155 °C
  • kb. 35 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6-8 személyre:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A vajat sóval és a citrom héjával keverjük habosra, adjuk hozzá egyenként a tojás sárgáját, és keverjük jól össze.

  3. Lépés 3

    A túrót, tejfölt, mazsolát és a tejben áztatott toastkenyeret jól keverjük össze, és adjuk a vajas masszához.

  4. Lépés 4

    A tojásfehérjét csipet sóval verjük fel, adjuk hozzá a kristálycukrot, és keverjük a túrós masszához.

  5. Lépés 5

    Mindkét tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt közvetlenül tepsire.

  6. Lépés 6

    A masszát ossza el két részre, kenjük a tésztára, a tésztaszéleket hajtsuk be, és tekerjük fel a két rétest. Felvert tojással kenjük meg, villával szurkáljuk meg.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben alsó sínen 10 percig süssük 210 °C-on, majd tegyük középre, és kb. 30 perc alatt 175 °C-on süssük aranysárgára.

Tipp

A feltekert rétes helyett úgy is elkészíthetük, hogy egy tűzálló tálat kibélelünk leveles tésztával, erre teszük a tölteléket, majd a másik tésztával befedjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!