Bécsi túrós rétes

Bécsi túrós rétes

  • 10 + 30 perc
  • 210 °C + 175 °C
  • 190 °C + 155 °C
  • kb. 35 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6-8 személyre:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A vajat sóval és a citrom héjával keverjük habosra, adjuk hozzá egyenként a tojás sárgáját, és keverjük jól össze.

  3. Lépés 3

    A túrót, tejfölt, mazsolát és a tejben áztatott toastkenyeret jól keverjük össze, és adjuk a vajas masszához.

  4. Lépés 4

    A tojásfehérjét csipet sóval verjük fel, adjuk hozzá a kristálycukrot, és keverjük a túrós masszához.

  5. Lépés 5

    Mindkét tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt közvetlenül tepsire.

  6. Lépés 6

    A masszát ossza el két részre, kenjük a tésztára, a tésztaszéleket hajtsuk be, és tekerjük fel a két rétest. Felvert tojással kenjük meg, villával szurkáljuk meg.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben alsó sínen 10 percig süssük 210 °C-on, majd tegyük középre, és kb. 30 perc alatt 175 °C-on süssük aranysárgára.

Tipp

A feltekert rétes helyett úgy is elkészíthetük, hogy egy tűzálló tálat kibélelünk leveles tésztával, erre teszük a tölteléket, majd a másik tésztával befedjük.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!