 
            
                        Körtés sütemény
 
            - kb. 15 perc
- 190 °C
- 170 °C
- 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 22 x 22 cm-es sütőformához:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 5-6 db kisebb körte hámozva, felezve, magozva
- 1/4 l fehér száraz bor
- 1/2 l víz
- 150 g kristálycukor
- 1 db fahéj
- szegfűszeg
- 1 db citrom
- vaj a kenéshez
A krémhez:
- 1 cs vaníliáscukor
- 1/2 l tej
- 3 ek cukor
A szószhoz:
- 100 ml málnaszirup
 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. 
- 
            Lépés 2A meghámozott körtét felezzük el, és a magházat vegyük ki. 
- 
            Lépés 3A fehérbort vízzel, szegfűszeggel, fahájjal, cukorral és a citromlével főzzük fel, adjuk hozzá a körtét, és főzzük puhára, majd hagyjuk hűlni. 
- 
            Lépés 4A vaníliakrémet a csomagoláson lévő útmutató szerint készítsük el, és hagyjuk hűlni. 
- 
            Lépés 5Kb. 22 x 22 cm-es sütőformát kenjünk ki vajjal. A kivajazott formát bélelük ki a tésztával, és kb. 15 - 20 perc alatt süssük készre. 
- 
            Lépés 6A málnaszörpöt főzzük fel, fele mennyiséget hagyjuk elfőni, így besűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni. 
- 
            Lépés 7A kihűlt tésztát töltsük meg a puding krémmel, a főtt, lecsepegtetett körtéket helyezzük rá, és a málnasziruppal díszítsük. 
A maradék tésztából vágjunk kis háromszögeket, formázzunk kifliket, vagy vágjuk csíkokra, csavarjuk meg, durvaszemcsés cukorral szórjuk meg, süssük meg és fagylalttal tálaljuk.
 
                 
                    		 
                    		 
                    			    