![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2019/08/Ribizlis_Rudak_120dpi-1420x600.jpg)
Lekváros rudak
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
- kb. 15 perc
- 210°C
- 190°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók kb. 20 lekváros rúdhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 75 g ribizlilekvár
- 75 g szederlekvár
- 1 tojás a kenéshez
- kristálycukor a szóráshoz
Ezzel készítsd:
![Friss tönkölyös leveles tészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/03/TF_Packshot_gross_380x1090_HU_BT_Dinkel1-224x640.png)
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2019/08/AS-Ribizlis_Rudak_120dpi-897x554.jpg)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütésen 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe és elvágjuk keresztben és hosszában is.
-
Lépés 3
Egy szelet tésztát ribizlilekvárral, egy másik szelet tésztát pedig szederlekvárral kenünk meg majd befedjük őket egy-egy üres tésztával.
-
Lépés 4
Mindegyik összeillesztett tésztát kb. 2 cm-es csíkokra vágunk úgy, hogy kb. 10 csík legyen.
-
Lépés 5
A rudakat spirál alakban megcsavarjuk, tojással megkenjük és megszórjuk cukorral.
-
Lépés 6
A sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Akár házi, akár vásárolt lekvárt is használhatunk, ízlés szerinti ízekben.