Lekváros rudak

  • kb. 15 perc
  • 210°C
  • 190°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók kb. 20 lekváros rúdhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütésen 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe és elvágjuk keresztben és hosszában is.

  3. Lépés 3

    Egy szelet tésztát ribizlilekvárral, egy másik szelet tésztát pedig szederlekvárral kenünk meg majd befedjük őket egy-egy üres tésztával.

  4. Lépés 4

    Mindegyik összeillesztett tésztát kb. 2 cm-es csíkokra vágunk úgy, hogy kb. 10 csík legyen.

  5. Lépés 5

    A rudakat spirál alakban megcsavarjuk, tojással megkenjük és megszórjuk cukorral.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Akár házi, akár vásárolt lekvárt is használhatunk, ízlés szerinti ízekben.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!