 
            
                        Poréhagymás lepény, kékpenészes sajttal
 
            - kb. 35 perc
- 190°C
- 170°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Egy ø 24 cm-es formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 3 póréhagyma hosszában felezve, 10 cm-es darabokra vágva
- 250 g mascarpone
- 140 g kékpenészes sajt (pl. rokfort) szétmorzsolva
- 6 tojás
- 1/2 tk. szerecsendió őrölve
- 3 ek. friss kakukkfű
- kevés vaj a forma kikenéséhez
 
                             
                        Elkészítés
- 
            Lépés 1A sütőt 190 C fokra alsó /felső sütőállásban előmelegítjük és a tésztát a csomagoláson lévő utasításoknak megfelelően előkészítjük. 
- 
            Lépés 2A tésztát kitekerjük, a sütőpapírt eltávolítjuk, a tésztát a kikent sütőformába helyezzük. 
- 
            Lépés 3Tojást, mascarponét, kékpenészes sajtot, szerecsendiót, sót és a borsot habverővel jól összekeverjük és a tésztaalapra öntjük. 
- 
            Lépés 4A póréhagymadarabokat a masszába tesszük, borssal és 2 ek. kakukkfűvel fűszerezzük. A látható póréhagymákat olíva olajjal meglocsoljuk. 
- 
            Lépés 5A felesleges tésztaszéleket levágjuk úgy, hogy a kör alakú tésztát egy kicsit vissza tudjuk hajtani a masszára, majd tojással átkenjük. 
- 
            Lépés 6Sütőben kb. 35 perc alatt a legalsó sínen megsütjük. 
- 
            Lépés 7Sütés után a maradék kakukkfüvet a tetejére szórjuk. 
 
                 
                    		 
                    			     
                    		