Fahéjas-mandulás croissant
Csodakiflik

Fahéjas-mandulás croissant

  • 15-20 perc
  • 170°C
  • 160°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütésen 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A mandulát, a zsemlemorzsát, a cukrot és a fahéjat összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és megkenjük az olvasztott vaj felével.

  4. Lépés 4

    A tésztát megszórjuk a mandula-keverékkel, és elegyengetjük a felületén. Majd tegyünk egy sütőpapírt a tésztára, és óvatosan fordítsuk meg.

  5. Lépés 5

    Vegyük le a felső sütőpapírt a tésztáról, és ezt a felét is kenjük meg vajjal és szórjuk meg a mandula-keverékkel. Ezután meghintjük az apróra vágott mandulával és 7 háromszöget vágunk. A két külső fél-háromszöget egymásba tudjuk illeszteni.

  6. Lépés 6

    A tésztát tekerjük fel a szélesebb oldaltól indulva, és formázzunk belőle kifliket. Majd a tetejébe szórhatunk még apróra vágott mandulát.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 - 20 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

Sütés után hints meg porcukorral!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!