Vöröskáposztás galette

almával és kecskesajttal
  • 30 - 35 perc
  • 210°C
  • 190°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 1 galette-hez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 1/4 fej vöröskáposzta reszelve
  • 1 alma reszelve
  • 2 ek. almaecet
  • 50 g gesztenye főtt, durvára cágva
  • 2 tojás
  • 100 g tejföl
  • 100 g mandula őrölve
  • 80 g kecskesajt morzsolva
  • 1 tojás a kenéshez
  • 2 ek. mandulaforgács a szóráshoz
  • Só és bors őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A vöröskáposztát, almát, ecetet, gesztenyét, tojásokat, tejfölt és mandulát összekeverjük és sóval, borssal fűszerezzük.

  3. Lépés 3

    A tésztát egy tepsibe terítjük. A vöröskáposztás masszát a tésztára kenjük úgy, hogy a szélétől kb. 4 cm szabadon maradjon. A tészta szélét megkenjük tojással és a töltelékre hajtjuk. Ismét megkenjük tojással a tészta szélét és megszórjuk a mandulaforgáccsal. A kecskesajtot a galette-re morzsoljuk.

  4. Lépés 4

    A sütő legalsó sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A vöröskáposzta és alma helyett káposzta és szalonna kombinációjával is elkészíthetjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!