Poréhagymás lepény, kékpenészes sajttal

Poréhagymás lepény, kékpenészes sajttal

  • kb. 35 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Egy ø 24 cm-es formához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 3 póréhagyma hosszában felezve, 10 cm-es darabokra vágva
  • 250 g mascarpone
  • 140 g kékpenészes sajt (pl. rokfort) szétmorzsolva
  • 6 tojás
  • 1/2 tk. szerecsendió őrölve
  • 3 ek. friss kakukkfű
  • kevés vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt 190 C fokra alsó /felső sütőállásban előmelegítjük és a tésztát a csomagoláson lévő utasításoknak megfelelően előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát kitekerjük, a sütőpapírt eltávolítjuk, a tésztát a kikent sütőformába helyezzük.

  3. Lépés 3

    Tojást, mascarponét, kékpenészes sajtot, szerecsendiót, sót és a borsot habverővel jól összekeverjük és a tésztaalapra öntjük.

  4. Lépés 4

    A póréhagymadarabokat a masszába tesszük, borssal és 2 ek. kakukkfűvel fűszerezzük. A látható póréhagymákat olíva olajjal meglocsoljuk.

  5. Lépés 5

    A felesleges tésztaszéleket levágjuk úgy, hogy a kör alakú tésztát egy kicsit vissza tudjuk hajtani a masszára, majd tojással átkenjük.

  6. Lépés 6

    Sütőben kb. 35 perc alatt a legalsó sínen megsütjük.

  7. Lépés 7

    Sütés után a maradék kakukkfüvet a tetejére szórjuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!