Erdei gyümölcsös torta
A mennyei erdei gyümölcs kedvelőknek egy könnyed, és egyszerű torta joghurttal és mascarpone-val. A savanykás gyümölcsök felfrissülést hozhatnak a nyári forróságban, de természetesen az elkészítését egész évben ajánljuk.
- 30+ 15 perc
- 190°C
- 170°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Egy 28 cm ⌀ tortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 3 dl joghurt
- 100 g porcukor
- 200 g málna
- 250 g mascarpone
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 3 tojás
- Néhány málna a díszítéshez
- Néhány szeder a díszítéshez
- Néhány áfonya a díszítéshez
- Néhány menta levél a díszítéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a formába tesszük. A lelógó tésztaszéleket levágjuk.
-
Lépés 3
A porcukrot, a mascarpone-t, joghurtot, citromot és a tojásokat jól összekeverjük. A tésztára öntjük. A málnát egy botmixerrel pürésítjük és a citrom levével ízesítjük ízlés szerint.
-
Lépés 4
A sütő legalsó sínén 30 percig sütjük, majd alufóliával lefedve kb. 15 perc alatt készre sütjük.
-
Lépés 5
Amikor kihűlt 1 ek. málnapürét teszünk a torta közepére és kidíszítjük a szederrel, áfonyával és néhány maradék málnával, valamint a menta levéllel.
A levágott tésztaszélekből egy pici forma segítségével szúrjunk ki apró mintákat. Szépen elrendezve kidíszíthetjük vele a torta szélét.