Erdei gyümölcsös torta

  • 30+ 15 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Egy 28 cm tortához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 3 dl joghurt
  • 100 g porcukor
  • 200 g málna
  • 250 g mascarpone
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 3 tojás
  • Néhány málna a díszítéshez
  • Néhány szeder a díszítéshez
  • Néhány áfonya a díszítéshez
  • Néhány menta levél a díszítéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a formába tesszük. A lelógó tésztaszéleket levágjuk.

  3. Lépés 3

    A porcukrot, a mascarpone-t, joghurtot, citromot és a tojásokat jól összekeverjük. A tésztára öntjük. A málnát egy botmixerrel pürésítjük és a citrom levével ízesítjük ízlés szerint.

  4. Lépés 4

    A sütő legalsó sínén 30 percig sütjük, majd alufóliával lefedve kb. 15 perc alatt készre sütjük.

  5. Lépés 5

    Amikor kihűlt 1 ek. málnapürét teszünk a torta közepére és kidíszítjük a szederrel, áfonyával és néhány maradék málnával, valamint a menta levéllel.

Tipp

A levágott tésztaszélekből egy pici forma segítségével szúrjunk ki apró mintákat. Szépen elrendezve kidíszíthetjük vele a torta szélét.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!