Paprika pesztós falatkák
            - 10-12 perc
 - 220°C
 - 200°C
 - kb. 25 perc
 
Hozzávalók 10 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
 - 2 piros paprika elfelezve, kimagozva
 - 30 g Mandulaforgács
 - 1 gerezd fokhagyma
 - 1 csokor petrezselyem
 - 100 ml olívaolaj
 - só őrölve
 
                            
                        Elkészítés
- 
            Lépés 1
A felezett paprika szeleteket a bőrös oldalukkal lefelé egy olajozott serpenyőben hirtelen megsütjük, majd kb. 10 percre egy jól zárható műanyag zacskóba tesszük. Így a bőrét könnyen le tudjuk húzni. A paprikát kis darabokra vágjuk.
 - 
            Lépés 2
A mandulát egy forró, száraz serpenyőben óvatosan megpörköljük.
 - 
            Lépés 3
Minden hozzávalót összekeverünk. Egy botmixerrel pürésítjük és hűlni hagyjuk.
 - 
            Lépés 4
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint előkészítjük.
 - 
            Lépés 5
A tésztát 4 részre vágjuk.
 - 
            Lépés 6
A pesztó felével 3 tésztalapot vékonyan megkenünk, egymásra helyezzük őket, a tetjére pedig az üres tésztadarab kerül. 2 cm-es csíkokra vágjuk és a végén egyszer-kétszer összecsavarjuk az egészet.
 - 
            Lépés 7
A tésztákat a sütőpapírra fektetjük és a végeket jól összenyomjuk, hogy megtartsák a formájukat.
 - 
            Lépés 8
Tálaljuk a maradék paprika pesztóval.
 
Okos ötlet: A paprika pesztó hűtőben tárolva 2 hétig is eláll.