Koppenhágai falatkák friss gyümölcsökkel
0 Bewertungen
        		
                - kb. 15 - 20 perc
 - 200°C
 - 180°C
 - kb. 20 perc
 
Hozzávalók 6 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
 - 250 g túró
 - 30 g cukor
 - 10 g kukoricakeményítő
 - 5 g vaníliás cukor
 - 1 csipet só
 - 1 sárgája
 - 1/2 citrom kifacsarva
 - 1 tojás a kenéshez
 - Friss bogyós (vagy másfajta) gyümölcsök a díszítéshez
 
                                    Ezzel készítsd:                                
                                
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokoztaon 200°C-ra előmelegítjük.
 - 
            Lépés 2
A túrót, a sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot, a kukoricakeményítőt és a citromlevet összekeverjük.
 - 
            Lépés 3
A tésztát előkészítjük, a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy tepsibe tesszük. Hosszában kétfelé, széltében háromfelé vágjuk, így 6 db négyszöget kapunk.
 - 
            Lépés 4
A sarkakat egy kissé behajtjuk, középre túrós tölteléket teszünk és a tészta széleit tojással megkenjük.
 - 
            Lépés 5
A sütő középső sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
 - 
            Lépés 6
Kis hűlés után gyümölcsökkel díszítjük és porcukorral szórjuk meg.
 
                Tipp
            
            A koppenhágaihoz használjunk idény szerinti friss gyümölcsöket. Ízlés szerint mandulával is megszórhatjuk.