Pikáns Quiche Avokádóval

  • kb. 35 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók: Egy 26 cm Ø formához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 2 érett avokádó meghámozva, kimagozva
  • 200 g görög joghurt
  • 4 tojás
  • 1/2 cs. petrezselyem durván felvágva
  • 1/2 cs. kapor durván felvágva
  • 1 mk. szerecsendió őrölve
  • 10 koktélparadicsom elfelezve
  • Só és bors őrölve
  • Olaj a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az avokádót, a joghurtot, a tojásokat, a petrezselymet és a kaprot pürésítjük és a sóval, borssal, valamint szerecsendióval fűszerezzük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy kerek formába tesszük (alternatíva: a sütőpapírt helyett kiolajozott formába is tehetjük). A lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk.

  4. Lépés 4

    A joghurtos masszát a tésztára öntjük és ízlésesen belehelyezzük a paradicsom szeleteket.

  5. Lépés 5

    A quiche-t a sütő legalsó sínén kb. 35 percig sütjük. Hagyjuk, hogy teljesen kihűljön, majd felszeleteljük.

Tipp

Ez a recept kiváló arra, hogy bárhová magunkkal vigyük és akár hidegen, vagy mikrohullámú sütőben felmelegítve fogyasszuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!