Koppenhágai falatkák friss gyümölcsökkel

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Elkészítés
  • kb. 15 - 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 6 darabhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
  • 250 g túró
  • 30 g cukor
  • 10 g kukoricakeményítő
  • 5 g vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 sárgája
  • 1/2 citrom kifacsarva
  • 1 tojás a kenéshez
  • Friss bogyós (vagy másfajta) gyümölcsök a díszítéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokoztaon 200°C-ra előmelegítjük.

  2. Lépés 2

    A túrót, a sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot, a kukoricakeményítőt és a citromlevet összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát előkészítjük, a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy tepsibe tesszük. Hosszában kétfelé, széltében háromfelé vágjuk, így 6 db négyszöget kapunk.

  4. Lépés 4

    A sarkakat egy kissé behajtjuk, középre túrós tölteléket teszünk és a tészta széleit tojással megkenjük.

  5. Lépés 5

    A sütő középső sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

  6. Lépés 6

    Kis hűlés után gyümölcsökkel díszítjük és porcukorral szórjuk meg.

Tipp

A koppenhágaihoz használjunk idény szerinti friss gyümölcsöket. Ízlés szerint mandulával is megszórhatjuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!