Kávétorta cseresznyével

  • kb. 40 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók: 1 Ø 28 cm tortaformához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Minden hozzávalót (kivéve a cseresznyét) egy tálban összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy kerek formába fektetjük (a forma zsírozására így nincs szükség). A lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk. A mandulás masszát beletöltjük. Rászórjuk a cseresznyét is.

  4. Lépés 4

    A tortát a sütő legalsó sínén aranybarnára sütjük.

Tipp

A kihűlt tortát reszelt csokoládéval díszíthetjük. A cseresznye helyett más gyümölcsöt is használhatunk, például sárgabarackot, nektarint vagy szilvát.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!