Édes
                Hóember kekszek
1 Bewertung
        		
                - 6 - 8 perc
 - 200°C
 - 180°C
 - kb. 30 perc
 
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 400 g
 - 1 tojás fehérje
 - 1/2 citrom
 - 200 g porcukor
 - 10 fehér pillecukor
 - 40 színes cukor
 - Fekete és narancs színű ételszínezék
 
                                    Ezzel készítsd:                                
                                
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt légkeveréses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
A tésztát kb. 4 mm vastagságúra kinyújtjuk és egy kerek tésztaszaggatóval kiszúrjuk. A tésztaszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymástól kis távolságra.
 - 
            Lépés 3
A kekszeket 6-8 perc alatt világosra sütjük.
 - 
            Lépés 4
A tojásfehérjét, a citromlevet és a porcukrot simára keverjük. Az így elkészült krémet a keksz közepére nyomjuk és ráhelyezünk egy fél pillecukrot. Szemet és orrot rajzolunk az ételszínezékkel. Végül hagyjuk, hogy a cukormáz megszilárduljon.
 
                Tipp
            
            A szemek, szájak, orrok megrajzolásához csoki krémet is használhatunk.