Gyümölcstorta
Mindegy gyerek kedvence és mindössze 12 perc alatt össze lehet dobni: gyümölcstorta leveles tésztából. Használj hozzá bármilyen bogyós gyümölcsöt.
- kb. 12 perc
 - 200°C
 - 180°C
 - kb. 20 perc
 
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
 - 2 ek olvasztott vaj
 - 1 ek cukor
 - 250 g krémsajt vagy mascarpone
 - 3 cs. vaníliacukor
 - 1 narancs héja reszelve, levét kinyomva
 - friss szezonális gyümölcsök pl. bogyós gyümölcsök, őszibarack, kivi, stb.
 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
A tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt, és villával szurkáljuk meg. A tésztát kenjük meg az olvasztott vajjal, majd szórjuk meg a cukorral. Vágjunk ki egy kört belőle.
 - 
            Lépés 3
A tésztát a sütőbe tesszük (a kört és a széldarabokat is) és a középső sínen kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük. Időközben 2 - 3-szor a villával nyomkodjuk vissza a felemelkedő részeket. Ha kész, vegyük ki a tésztát és hagyjuk kihűlni.
 - 
            Lépés 4
Amíg sül, a túrót, a vaníliacukrot, a narancs levét és a reszelt héját keverjük simára.
 - 
            Lépés 5
Oszlassuk el a krémet a tésztán és tegyük rá a szeletelt gyümölcsöket. Díszítsük a megsült széldarabkákat is, és szolgáljuk snack-ként.
 
Ha kivit, ananászt vagy papayat tennél a tortára, gyorsan edd meg, mielőtt megsavanyodik a tejtermékkel érintkezve! Vagy válassz más gyümölcsöket, tökéletes választás a bogyós
gyümölcsök!