Mézeskalács karácsonyfa
A mézeskalács karácsonyfa a leglátványosabb ünnepi asztaldísz: rétegesen formázott, csillag alakú mézeskalácsokból álló, díszíthető karácsonyfa, ami pillanatok alatt elkészül Tante Fanny friss mézeskalács tésztájával. Illatos fűszerek, puha textúra és kreatív díszítés: tökéletes családi program karácsonyi készülődés időszakában, ahol a gyerekek is segíthetnek a csillagok összeillesztésében és a cukormázas, cukorkás dekorációban. Készítsd el előre, tedd az asztal közepére, és varázsold ünnepivé a pillanatokat!
- 6-8 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 4 fenyőfához:
- 1 cs. Tante Fanny friss mézeskalács tészta 400 g
- kevés liszt a nyújtáshoz
- 100 g porcukor szitálva
- 1 tojásfehérje
- 2 ek. gyöngycukor
- 2 ek. Pisztácia aprítva
- kevés porcukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180° C- ra előmelegítjük és a tésztát a leírásnak megfelelően előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát egy lisztezett lapon 5 – 7 cm vastagságúra nyújtjuk, majd 12 cm átmérőjű illetve 6 – 8 cm átmérőjű és 3 – 5 cm átmérőjű csillagokat szúrunk ki belőle.
-
Lépés 3
A csillagokat vízzel bekenjük és 6 – 8 perc alatt világos színűre sütjük. Majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 4
A porcukrot a tojásfehérjével kb. 5 perc alatt sűrűn folyós öntetté verjük és összeragasztjuk vele a csillagokat fenyőfa alakban. Alulra a legnagyobbat tesszük, majd felfelé haladva a kisebb csillagokat ragasztjuk rá. A fenyő csúcsára is tegyünk egy kis csillagot.
-
Lépés 5
Gyöngycukorral és összevágott pisztáciával díszítjük és porcukorral megszórjuk. Szobahőmérsékleten hagyjuk megszáradni.
Az így elkészített fenyőfa tökéletes ajándék is lehet.