mézeskalács karácsonyfa

Mézeskalács karácsonyfa

mázzal és gyöngyökkel
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

A mézeskalács karácsonyfa a leglátványosabb ünnepi asztaldísz: rétegesen formázott, csillag alakú mézeskalácsokból álló, díszíthető karácsonyfa, ami pillanatok alatt elkészül Tante Fanny friss mézeskalács tésztájával. Illatos fűszerek, puha textúra és kreatív díszítés: tökéletes családi program karácsonyi készülődés időszakában, ahol a gyerekek is segíthetnek a csillagok összeillesztésében és a cukormázas, cukorkás dekorációban. Készítsd el előre, tedd az asztal közepére, és varázsold ünnepivé a pillanatokat!

  • 6-8 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 4 fenyőfához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180° C- ra előmelegítjük és a tésztát a leírásnak megfelelően előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát egy lisztezett lapon 5 – 7 cm vastagságúra nyújtjuk, majd 12 cm átmérőjű illetve 6 – 8 cm átmérőjű és 3 – 5 cm átmérőjű csillagokat szúrunk ki belőle.

  3. Lépés 3

    A csillagokat vízzel bekenjük és 6 – 8 perc alatt világos színűre sütjük. Majd hagyjuk kihűlni.

  4. Lépés 4

    A porcukrot a tojásfehérjével kb. 5 perc alatt sűrűn folyós öntetté verjük és összeragasztjuk vele a csillagokat fenyőfa alakban. Alulra a legnagyobbat tesszük, majd felfelé haladva a kisebb csillagokat ragasztjuk rá. A fenyő csúcsára is tegyünk egy kis csillagot.

  5. Lépés 5

    Gyöngycukorral és összevágott pisztáciával díszítjük és porcukorral megszórjuk. Szobahőmérsékleten hagyjuk megszáradni.

Tipp

Az így elkészített fenyőfa tökéletes ajándék is lehet.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!