Mézeskalács karácsonyfa
- 6-8 perc
 - 180°C
 - 160°C
 - kb. 15 perc
 
Hozzávalók 4 fenyőfához:
- 1 cs. Tante Fanny friss mézeskalács tészta 400 g
 - kevés liszt a nyújtáshoz
 - 100 g porcukor szitálva
 - 1 tojásfehérje
 - 2 ek. gyöngycukor
 - 2 ek. Pisztácia aprítva
 - kevés porcukor a szóráshoz
 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180° C- ra előmelegítjük és a tésztát a leírásnak megfelelően előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
A tésztát egy lisztezett lapon 5 – 7 cm vastagságúra nyújtjuk, majd 12 cm átmérőjű illetve 6 – 8 cm átmérőjű és 3 – 5 cm átmérőjű csillagokat szúrunk ki belőle.
 - 
            Lépés 3
A csillagokat vízzel bekenjük és 6 – 8 perc alatt világos színűre sütjük. Majd hagyjuk kihűlni.
 - 
            Lépés 4
A porcukrot a tojásfehérjével kb. 5 perc alatt sűrűn folyós öntetté verjük és összeragasztjuk vele a csillagokat fenyőfa alakban. Alulra a legnagyobbat tesszük, majd felfelé haladva a kisebb csillagokat ragasztjuk rá. A fenyő csúcsára is tegyünk egy kis csillagot.
 - 
            Lépés 5
Gyöngycukorral és összevágott pisztáciával díszítjük és porcukorral megszórjuk. Szobahőmérsékleten hagyjuk megszáradni.
 
Az így elkészített fenyőfa tökéletes ajándék is lehet.