Koettbullar

Svéd Köttbullar Pot Pie‘s

Húsgolyós piték
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Elkészítés

A svéd Köttbullar Pot Pie‘s, azaz a húsgolyós pite ötvözi az igazi svéd klasszikus húsgolyókat és a krumpli köretet egy finom ropogós leveles tésztában. Mennyei megoldás.

  • 25-30 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 45 perc

Hozzávalók 8 pitéhez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
  • 250 g vegyes darált hús
  • 30 g zsemlemorzsa
  • 80 ml főzőtejszín
  • 1 ek. mustár
  • 2 tojás (M)
  • 1 barnamártás alap
  • 2 tk. juharszirup vagy cukor
  • 1/2 csokor petrezselyem apróra vágva
  • 300 g burgonya hámozva, kockákra vágva
  • kevés olaj a sütéshez
  • őrölt só és bors
A svéd Köttbullar Pot Pie‘s, azaz a húsgolyós pite ötvözi az igazi svéd klasszikus húsgolyókat és a krumpli köretet egy finom ropogós leveles tésztában. Mennyei megoldás.

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A darált húst a zsemlemorzsával, 30 ml főzőtejszínnel, a mustárral és egy tojással összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk kb. 10 percig állni, majd formáljunk belőle 24 db labdát.

  2. Lépés 2

    A húsgolyókat olajon aranybarnára sütjük, majd felöntjük 200 ml vízzel. Ehhez hozzáadjuk a barnamártás alapot és 50 ml főzőtejszínt és lassú tűzön további 10 percig főzzük. Ízlés szerint juharsziruppal, sóval és borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a petrezselymet.

  3. Lépés 3

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  4. Lépés 4

    8 muffinformában egyenletesen eloszlatjuk a kockára vágott burgonyát, majd ráöntjük a húsgolyókat és a szószt.

  5. Lépés 5

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 8 kört (ø 10 cm) vágunk belőle. A tésztaköröket a muffinformákra helyezzük, villával többször megszurkáljuk. Kreativitásunktól függően a maradék tésztával díszítjük a maradék tésztával, majd felvert tojással megkenjük.

  6. Lépés 6

    A pitéket a középső sínen kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Forrón tálaljuk.

Tipp

Áfonyalekvárral tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!