Áfonyás csillag camembert sajttal

  • kb. 30 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 1 csillaghoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°c-ra előmelegítjük és a tésztát előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az egyik tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük és a megszórjuk a vörös áfonya lekvárral úgy, hogy a szélétől 1 cm-t szabadon hagyunk.

  3. Lépés 3

    A camembert sajtot a lekváros tészta közepére tesszük és csillag alakban bevágjuk a tetejét.

  4. Lépés 4

    A második tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A közepét csillag alakban bevágjuk a camembert sajttal megegyező méretben. Pontosan ráillesztjük a másik tészta tetejére és lehúzzuk róla a sütőpapírt. A középen bevagdosott részt kihajtogatjuk úgy, hogy a camembert kilátszódjon. A széleket jól összeillesztjük és a sajtot borssal megfűszerezzük.

  5. Lépés 5

    A tészta széleit 4 cm-enként bevágjuk a sajt vonaláig és a bevagodosott részeket megcsavarjuk. Tojással megkenjük és megszórjuk mákkal, valamint szalonnával.

  6. Lépés 6

    A camembert csillagot a sütő legalsó sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Ha vegetáriánus változatban szeretnénk elkészíteni, egyszerűen csak hagyjuk ki a szalonnát.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!