Spárgás-sonkás rétes

  • 25-30 perc
  • 220°C
  • 210°C
  • kb. 35 perc

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 400 - 500 g zöld spárga meghámozva
  • 100 g sonka vékony csíkokra vágva
  • 100 g sajt (ementáli vagy gouda) reszelve
  • 125 g krémtejszín (Creme Fraiche)
  • 1 tojás
  • Só és bors őrölve
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a leveles tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A krémtejszínt a tojással és a fűszerekkel jól összekeverjük és hozzáadjuk a sonka és a sajt kétharmadát.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztát kitekerjük és hosszában egy kb. 10 cm szélességben elvágjuk. A keskenyebb tésztán egy tésztarácsozót végiggurítunk.

  4. Lépés 4

    A sonkás sajtos krémmel megkenjük a szélesebb tésztát úgy, hogy a szélektől kb. 2-3 cm szabadon maradjon. Ráhelyezzük a spárgákat és megszórjuk a maradék sajttal és sonkával. A tésztaszéleket megkenjük tojással.

  5. Lépés 5

    A rácsozott tésztát óvatosan a töltelékre tesszük és a széleknél jól összeillesztjük.

  6. Lépés 6

    A tésztához tekert sütőpapírral kibélelünk egy tepsit és beletesszük a rétest. Tojással megkenjük a rácsos tetejét és a sütő középső sínén kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!