almakarikák leveles tésztában

Almakarikák leveles tésztában

vaníliafagylalttal
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Elkészítés

Ropogós leveles tésztával bevont almakarikák és egy gombóc vaníliafagylalt. Öntsd le csokoládé- vagy karamellszósszal és igazi desszertálommá válik!

  • kb. 15 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az alma magházát kivágjuk, majd kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Az almakarikákat bedörzsöljük egy fél citrommal, hogy az alma ne barnuljon be olyan gyorsan.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és hosszában kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk.

  4. Lépés 4

    Az almaszeleteket a tésztacsíkokba tekerjük.

  5. Lépés 5

    Az almakarikákat sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral, teszünk rá egy gombóc vaníliafagylaltot, leöntjük csokoládé- és karamellszósszal, majd megszórjuk a tört mogyoróval.

Tipp

Csokoládé- és karamellszós helyett tökmagolajat is csorgathatunk a vaníliafagylalatra és megszórhatjuk tökmaggal. Igazán ínyenc kombináció.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!