Anyáknapi koszorú

Anyáknapi koszorú

  • kb. 35 perc
  • 160 °C
  • 140 °C
  • 15 perc

Hozzávalók: Hozzávalók 1 koszorúhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 160°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire és hosszában vágjuk 3 egyenlő szélességű csíkra.

  3. Lépés 3

    A tésztacsíkok közepét kenjük meg lekvárral, formázzuk hengerré, majd a három lekvárral töltött hengert fonjunk össze, és formázzunk előle szív alakot.

  4. Lépés 4

    Tegyük sütőpapírral együtt a tepsire, tojással kenjünk meg, és 160 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt süssük készre.

  5. Lépés 5

    Ha kisült, tegyük kerek tálcára, porcukorral hintsük meg, és árvácskaszirmokkal díszítsük.

Tipp

Lekvár helyett használhatunk édes túrótölteléket is.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!