Almás – leveles szirmok

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 8-10 sziromhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az almákat mossuk meg, karikázzuk fel, a karikák közepéből óvatosan távolítsuk el a magházat.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, és vágjuk fel kb. 1,5 cm széles csíkokra, majd az almakarikákba bújtassunk két-két tésztacsíkot.

  4. Lépés 4

    Az olajat, diót, nyírfacukrot keverjük össze, ízesítsük kardamommal, és az elkészített almákat kenjük meg.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre.

  6. Lépés 6

    A kisült sütemények közepére tegyünk egy kis epret, egy szem meggyet vagy cseresznyét.

Tipp

Kardamom helyett használhatunk fahéjat is ízesítésre.

A receptet Dankóné R. Magditól kaptuk, köszönjük!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!