Almás – leveles szirmok
0 Bewertungen
- kb. 20 perc
- 190 °C
- 170 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8-10 sziromhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 2 db nagyobb alma karikákra vágva, magozva
- 4 ek olívaolaj
- 4 ek dió darálva
- 2 ek. xilit (nyírfacukor)
- 2 tk kardamom
- 5-10 szem eper/meggy/cseresznye
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az almákat mossuk meg, karikázzuk fel, a karikák közepéből óvatosan távolítsuk el a magházat.
-
Lépés 3
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, és vágjuk fel kb. 1,5 cm széles csíkokra, majd az almakarikákba bújtassunk két-két tésztacsíkot.
-
Lépés 4
Az olajat, diót, nyírfacukrot keverjük össze, ízesítsük kardamommal, és az elkészített almákat kenjük meg.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre.
-
Lépés 6
A kisült sütemények közepére tegyünk egy kis epret, egy szem meggyet vagy cseresznyét.
Tipp
Kardamom helyett használhatunk fahéjat is ízesítésre.
A receptet Dankóné R. Magditól kaptuk, köszönjük!