Almás marcipános batyu
- kb 15 - 20 perc
- 200 °C,
- 180 °C
- 20 perc
Hozzávalók 8 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 1-2 db savanykás alma hámozva, kockázva
- 30 g marcipánmassza nyersen
- 30 g mogyoró durvára vágva
- 30 g mazsola rumba áztatva
- 2 ek fahéjas cukor
- 1 tojás kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A Tante Fanny friss leveles tésztát 10 perccel a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük ki. majd a vágjuk fel 8 db 10 x 10 cm-es négyzetre.
-
Lépés 3
Az almát hámozzuk meg, és vágjuk apró kockákra. A marcipánmasszát is kockázzuk fel.
-
Lépés 4
Az alma és marcipán darabokat tegyük a tészta négyzetekre, szórjuk meg a durvára vágott mogyoróval és a rumos mazsolával. A tetejét fahéjas cukorral hintsük meg.
-
Lépés 5
A tésztaszéleket kenjük meg tojásfehérjével, a sarkokat hajtsuk fel középre, és jól nyomkodjuk össze, nehogy sütés közben szétnyíljon.
-
Lépés 6
Az így elkészített batyukat sütőpapírral együtt tegyük a tepsibe, a tetejüket kenjük meg tojássárgájával, és előmelegített sütőben a középső sínen 200 °C-on 15 - 20 perc alatt süssük aranybarnára.
Mogyoró helyett használhatunk diót is!