Almás marcipános batyu

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb 15 - 20 perc
  • 200 °C,
  • 180 °C
  • 20 perc

Hozzávalók 8 db-hoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A Tante Fanny friss leveles tésztát 10 perccel a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük ki. majd a vágjuk fel 8 db 10 x 10 cm-es négyzetre.

  3. Lépés 3

    Az almát hámozzuk meg, és vágjuk apró kockákra. A marcipánmasszát is kockázzuk fel.

  4. Lépés 4

    Az alma és marcipán darabokat tegyük a tészta négyzetekre, szórjuk meg a durvára vágott mogyoróval és a rumos mazsolával. A tetejét fahéjas cukorral hintsük meg.

  5. Lépés 5

    A tésztaszéleket kenjük meg tojásfehérjével, a sarkokat hajtsuk fel középre, és jól nyomkodjuk össze, nehogy sütés közben szétnyíljon.

  6. Lépés 6

    Az így elkészített batyukat sütőpapírral együtt tegyük a tepsibe, a tetejüket kenjük meg tojássárgájával, és előmelegített sütőben a középső sínen 200 °C-on 15 - 20 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Mogyoró helyett használhatunk diót is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!