Sárgarépás quiche

Sárgarépás quiche

  • kb. 30 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 tepsihez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
  • 8 szál sárgarépa hosszában negyedelve, blansírozva
  • 2 db hosszúkás hagyma negyedelve
  • 2 cs. krémsajt (150 g)
  • 3 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva
  • 100 g olívabogyó durvára aprítva
  • 12 zsályalevél
  • szerecsendió őrölve
  • Só és bors őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy kivajazott formába fektetjük. A kilógó tésztaszéleket visszahajtuk és megerősítjük vele a széleket.

  3. Lépés 3

    A blansírozott sárgarépát, hagymát és az olívát helyezzük a tésztaalapra.

  4. Lépés 4

    A krémsajtot, a tojást a fokhagymával kikeverjük, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük és megkenjük vele a tésztát. A sárgarépát, a hagymát és az olívabogyót a tésztára rendezzük.

  5. Lépés 5

    A sütő legalsó sínén kb. 45 perc alatt készre sütjük.

  6. Lépés 6

    A sütési idő kb. 25. percénél megszórjuk zsályával.

Tipp

Zsálya mellett a quiche tetejére tökmagot is szórhatunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!