Almás sütemény

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 180 °C, kb. 12 - 15 perc
  • 170 °C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6 szelethez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az almát hámozzuk meg, aprítsuk fel kis kockákra, és locsoljuk meg citrommal. Keverjük hozzá a vaníliás cukrot és a keményítőt.

  3. Lépés 3

    A friss élesztős leveles tésztát közvetlenül a hűtőszekrényből használjuk fel! A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire.

  4. Lépés 4

    A tésztát vágjuk 6 egyforma téglalapra, majd a téglalapokat hosszanti irányban képzeletben harmadoljuk. A képzeletbeli vágást késsel megjelölhetjük, de vigyázzunk, hogy a tésztát ne vágjuk át a késsel.

  5. Lépés 5

    A két szélső sávot vágjuk be 4-4 helyen srégen, majd a középső, ép felületre halmozzuk a tölteléket. Ugyanígy járjunk el a többi 5 tésztalap esetében is.

  6. Lépés 6

    A szélső sávon bevagdosott tészta füleket felváltva hajtogassuk a töltelékre, úgy, mintha fonást készítenénk.

  7. Lépés 7

    A kész süteményeket vízzel, vagy felvert tojással kenjük meg.

  8. Lépés 8

    Előmelegített sütőben kb. 12 - 15 perc alatt süsse aranybarnára.

Tipp

Vaníliás cukor helyett fahéjas porcukorral is elkészíthetjük a süteményt!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!