Vegán gombás-spenótos rétes

A vegán spenótos-gombás rétes könnyen és gyorsan elkészíthető egy csomag friss leveles tésztából. Ez a recept brunch, ebéd, vagy vacsora alkalmával is finom.

  • 30-35 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók egy gombás-spenótos réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 300 g vegyes gomba (pl. csiperke, laska, portobello) durvára vágva
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 szál újhagyma apróra vágva
  • 130 g spenótlevél
  • 2 ek. fehérborecet
  • 1 mk. csípős paprikapor
  • 1 kisebb répa meghámozva, lereszelve
  • 50 g darált mandula
  • Só és bors őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A gombát az olívaolajon hirtelen megpirítjuk, hozzáadjuk a spenótot és az újhagymát, jól összekeverjük és az ecettel, paprikaporral, sóval, borssal megízesítjük, Egy szűrőben jól kinyomkodjuk és hagyjuk lecsepegni. Hozzákeverjük a mandulát és a répát.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a tészta alsó harmadán eloszlatjuk a masszát. A szélétől kb. 2cm-t szabadon hagyunk.

  4. Lépés 4

    A tészta szabadon álló részeit vízzel megkenjük és alulról, a töltelékes oldaltól kezdődően feltekerjük. A széleket behajtjuk. A rétest az illeszkedéssel lefelé egy tepsibe tesszük.

  5. Lépés 5

    A sütő legalsó sínén 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Még finomabb lesz a rétes, ha sütés előtt a tetjét vízzel megkenjük és megszórjuk szezámmal, napraforgómaggal vagy tökmaggal.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!