Ananászos-kókuszos torta

Ananászos-kókuszos torta

tejszínhabbal

Hozzávalók 1 tortához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát kitekerjük és a sütőpapírral együtt egy kerek formába fektetjük (⌀ 28 cm). A lelógó tésztaszéleket ízlésesen visszahajtjuk a szélekre. A tészta alját villával megszurkáljuk majd az ananászt egyenletesen eloszlatjuk.

  3. Lépés 3

    A tojássárgájákat cukorral habosra verjük, majd hozzákeverjük a habtejszínt, a kókuszreszeléket és a citrom héját és levét. A tojásfehérjéket egy kevés sóval felverjük és óvatosan összekeverjük a tejszínhabbal, majd ezt az ananászra öntjük.

  4. Lépés 4

    A tortát a sütő legalsó sínén 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha sütés közben a teteje túlságosan bebarnulna, fedjük le alufóliával vagy sütőpapírral.

  5. Lépés 5

    A tortát hagyjuk kihűlni, majd hintsük meg porcukorral.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!