Camembert galette almával

A camembert felhasználási lehetősége jóval túlmutat a szendvicskészítésen. Az alma pedig a sajttálak tökéletes társa. Ennek bizonyítására álljon itt egy remek kis recept:

  • kb. 50 perc
  • 180 °C
  • 160°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük

  2. Lépés 2

    A camembert felét vékony szeletekre vágjuk és félretesszük. A másik felét kockákra vágjuk és ricottával, kakukkfű levelekkel, tojással és a mustárral jól elkeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát kitekerjük egy tepsibe és a ricottás krémmel megkenjük úgy, hogy a szélektől kb. 5 cm szabadon maradjon.

  4. Lépés 4

    Az alma és camembert szeleteket a ricottás krémre rendezzük és a szabadon hagyott tészta széleket visszahajtjuk a töltelékre. A széleket tojással megkenjük.

  5. Lépés 5

    A sütő középső sínén kb. 50 perc alatt megsütjük.

  6. Lépés 6

    Tálalás előtt szórjuk meg zsázsával.

Tipp

Csepegtethetünk rá vöröáfonya lekvárt is, ami szinté nagyon illik a camembert-hez.
A zsázsa helyett használhatunk más friss fűszernövényt is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!