Baklava – török specialitás

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 40 - 45 perc
  • 180 °C
  • 150 °C
  • 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók:

A sziruphoz:

  • 300 g cukor
  • 200 g méz
  • 1 rúd fahéj
  • 6 db szegfűszeg
  • 4 dl víz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát kicsomagoljuk és egy sütőformába helyezzük.

  3. Lépés 3

    A tésztát vajjal megjkenjük, majd megszórjuk cukorral összekevert dióval.

  4. Lépés 4

    A fenti műveletet addig ismételjük, amíg a tészta ill. a diótöltelék el nem fogy. A végén fedjük be tésztával, még egyszer kenjük meg az olvasztott vajjal, és villával szurkáljuk meg.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben az középső sínre helyezve kb. 40-45 perc alatt süssük aranybarnára.

  6. Lépés 6

  7. Lépés 7

    A sziruphoz a cukrot, mézet, fahéjat, szegfűszeget és vizet kb. 10 percig főzzük. A fahéjat és szegfűszeget távolítsuk el, és a még forró szirupot öntsük a sült baklavára, és néhány óráig hagyjuk állni.

  8. Lépés 8

    Tálalás előtt vágjuk szeletekre.

Tipp

A balkavához kínáljunk török kávét a vendégeink részére!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!