Gesztenyés meggyes kiflik

bejgli tésztából
  • 28 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 6 perc

Hozzávalók 8 kiflihez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt légkeveréses fokozaton 160°C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a hosszabbik oldal mentén 3 vágással 4 egyenlő részre osztjuk. Minden téglalapot átlósan átvágunk, úgy hogy összesen 8 db háromszöget kapjunk.

  3. Lépés 3

    A háromszögek szélesebbik végére teszünk egy teáskanál gesztenyemasszát és 2-3 szem meggyet. A töltelékes oldaltól kezdve feltekerjük egészen a csúcsáig. A kifli formákat tojással megkenjük és egy sütőlapra helyezzük.

  4. Lépés 4

    A sütő legalsó sínén 28 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Okos ötlet: A töltelékhez gesztenye helyett mákot is használhatunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!