Cseresznyetorta

  • kb. 35 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Egy 24 cm Ø formához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ feslő sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát kitekerjük és a sütőpapírral együtt egy formába fektetjük. A lelógó széleket visszahajtjuk. Egy villával többször megszurkáljuk.

  3. Lépés 3

    A cseresznyét 2 ek. cukorral összekeverjük.

  4. Lépés 4

    A maradék cukrot a tojássárgájával, a tojásokkal és a vaníliával habosra keverjük. A lisztet kanalanként óvatosan hozzákeverjük. Utolsóként hozzáadjuk a tejet és a habtejszínt.

  5. Lépés 5

    A cseresznyét rászórjuk a tésztára és rátöltjök a krémet. A tészta szélét tojással megkenjük.

  6. Lépés 6

    A sütő legalsó sínén kb. 35 perc alatt megsütjük.

  7. Lépés 7

    A cseresznyetortát porcukorral megszórva tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!