Sárgarépás quiche türkörtojással

Sárgarépás quiche türkörtojással

  • kb. 30-40 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 quicheformához (Ø 24 cm):

  • 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • 3 tojás
  • 6-7 db nagyobb sárgarépa hámozva, hosszában vékony szeletre vágva
  • 2-3 db póréhagyma karikákra vágva
  • 1 ek Olaj
  • 200 g tejszín
  • Kevés szerecsendió őrölve
  • 1 köteg snidling aprítva
  • Kevés vaj a forma kenéséhez
  • bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A sárgarépát hámozzuk meg, mossuk meg, és hosszában vágjuk vékony szeletekre. A szeletelt sárgarépát forrásban lévő vízben 3 - 4 percig főzzük, majd hideg vízzel öblítsük le, és csepegtessük le.

  3. Lépés 3

    A póréhagymát tisztítsuk meg, és vágjuk karikákra. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat. A póréhagymát 2-3 percig pirítsuk kevergetés közben, majd sózzuk, borsozzuk és húzzuk le a tűzről.

  4. Lépés 4

    2 tojást keverjünk össze a tejszínnel, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítsük.

  5. Lépés 5

    Egy kerek quiche formát vajazzunk ki, és tegyük bele a tésztát, és jól nyomkodjuk bele, a kilógó tésztaszéleket vágjuk le. A maradék tésztából kisméretű pogácsaszaggatóval szúrjunk ki kis köröket.

  6. Lépés 6

    A sárgarépaszeleteket kör alakban rendezzük a tésztára. A felkarikázott póréhagymát is tegyük a tésztára, majd a kis tésztakörökből készítsünk keretet a quiche szélére.

  7. Lépés 7

    A tojásos tejszínt öntsük a zöldségekre, és előmelegített sütőben alsó sínen kb. 30 - 40 percig süssük, amíg a massza megszilárdul. Vegyük ki a sütőből, és rövid ideig hagyjuk hűlni.

  8. Lépés 8

    Serpenyőben süssünk egy tükörtojást, és tegyük a kész quiche közepére.

  9. Lépés 9

    A snidlinget mossuk meg, szárítsuk, és aprítsuk fel, majd szórjuk a quichre.

Tipp

Elkészíthetjük a sárgarépás quiche-t maradék leveszöldségből is, amely már főve van.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!