Barackos tiroli rétes
- kb. 20 - 25 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 rúd réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 50 dkg sárgabarack vékony csíkokra vágva
- 20 dkg sárgabaracklekvár
- kristálycukor ízlés szerint
- 10 dkg zsemlemorzsa
- Kevés liszt
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A sárgabarackot mossuk meg, magozzuk ki, és vágjuk vékony csíkokra.
-
Lépés 3
A sárgabaracklekvárt 1-2 evőkanál langyos vízzel a lekvár sűrűségétől függően keverjük kenhetőre.
-
Lépés 4
A tésztát osszuk két részre.
-
Lépés 5
A rétestésztára kenjük rá a lekvár felét. Szórjuk rá a fele zsemlemorzsát, majd szórjuk meg a fele mennyiségű aprított gyümölccsel. Tekerjük fel konyharuha segítségével, a tetejét kenjük meg felvert tojással, majd fektessük sütőpapírral bélelt tepsire.
-
Lépés 6
A másik rudat ugyanígy készítsük el.
-
Lépés 7
Előmelegített, forró sütőbe téve, 5 percig erős lángon, majd a lángot mérsékelve, közepesnél kisebb lángon 20 - 25 percig süssük.
-
Lépés 8
Forrón szeleteljük, de csak hidegen kínáljuk.
Ha nincsen friss sárgabarackunk, használhatunk befőttet is, azzal elkészítve is nagyon finom.