Barackos tiroli rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 - 25 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 rúd réteshez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A sárgabarackot mossuk meg, magozzuk ki, és vágjuk vékony csíkokra.

  3. Lépés 3

    A sárgabaracklekvárt 1-2 evőkanál langyos vízzel a lekvár sűrűségétől függően keverjük kenhetőre.

  4. Lépés 4

    A tésztát osszuk két részre.

  5. Lépés 5

    A rétestésztára kenjük rá a lekvár felét. Szórjuk rá a fele zsemlemorzsát, majd szórjuk meg a fele mennyiségű aprított gyümölccsel. Tekerjük fel konyharuha segítségével, a tetejét kenjük meg felvert tojással, majd fektessük sütőpapírral bélelt tepsire.

  6. Lépés 6

    A másik rudat ugyanígy készítsük el.

  7. Lépés 7

    Előmelegített, forró sütőbe téve, 5 percig erős lángon, majd a lángot mérsékelve, közepesnél kisebb lángon 20 - 25 percig süssük.

  8. Lépés 8

    Forrón szeleteljük, de csak hidegen kínáljuk.

Tipp

Ha nincsen friss sárgabarackunk, használhatunk befőttet is, azzal elkészítve is nagyon finom.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!