Pudingos csigák

Pudingos csigák

élesztős tésztából
  • 25-30 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • 20-25 perc

Hozzávalók kb. 12 csigához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    350 ml tejet felforralunk, majd a maradék tejet összekeverjük a pudingporral és cukorral, amíg csomómentes lesz. Ezt hozzáöntjük a forrásban lévő tejhez, majd kb. 3 percig kevergetés mellett főzzük. Az elkészült pudingot tegyük egy lapos tálba, majd fóliával lefedve körülbelül 30 percet hagyjuk hűlni. Időként keverjük meg.

  2. Lépés 2

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és megkenjük a vaníliapudinggal és meghintjük a csokoládé pasztillával vagy mazsolával úgy, hogy a széleken kb. 3 cm-t üresen hagyunk.

  4. Lépés 4

    A tésztát tekerjük fel alulról felfelé, és vágjuk kb. 3 cm széles szelekre, így körülbelül 12 csigák kapunk.

  5. Lépés 5

    A vaníliapudingos csigákat előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Csokoládépasztilla helyett használhatunk apróra vágott szamócát is, így nagyon finom epres-pudingos csigákat kapunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!