
Fokhagymás kenyér

Ha egy gyors és ínycsiklandó házi kenyérreceptet keresel, akkor ez a fokhagymás kenyér pizzatésztából garantáltan belopja magát a szívedbe és a vendégeid gyomrába is. A fokhagyma, friss zöldfűszerek és olvasztott vaj kombinációja igazi klasszikus, amit most Tante Fanny friss pizzatésztájával még könnyebb elkészíteni. A fokhagymás kenyér receptje ideális partikra, grillmellé vagy vacsora mellé, de akár egy vasárnapi családi ebéd előételeként is tökéletes választás lehet. A kívül ropogós, belül puha tésztatekercsek nemcsak finomak, de látványosak is, így garantáltan sikert aratsz velük. Az elkészítése pedig pofonegyszerű: a friss pizzatészta megspórolja a dagasztás és kelesztés fáradalmait, így kezdő konyhatündéreknek is ideális!
- kb. 35 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók egy fokhagymás kenyérhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss óriás pizzatészta 600 g
- 100 ml olívaolaj
- 5 gerezd fokhagyma aprítva
- 2 csokor petrezselyem aprítva
- 6 ág kakukkfű aprítva
- 6 ág rozmaring aprítva
- Durvára őrölt tengeri só a szóráshoz
- Olívaolaj a forma kikenéséhez

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és kivesszük a tésztákat a hűtőből.
-
Lépés 2
Az olívaolajat a fokhagymával, petrezselyemmel, kakukkfűvel és rozmaringgal összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztákat a sütőpapírral együtt kitekerjük és a fokhagymás zöldfűszeres olajjal megkenjük. A hosszabbik oldal mentén egymásra hajtjuk a tészta széleit.
-
Lépés 4
A tésztacsíkokat 6 egyenlő nagyságú szeletre vágjuk és állítva, lazán egy sütőformába rendezzük.
-
Lépés 5
A kenyeret a sütő legalsó sínén kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Más zöldfűszereket is használhatunk, mint például snidlinget vagy zsályát. Próbáld ki olívaolaj helyett 125 g friss sajttal is elkészíteni.