fokhagymás kenyér

Fokhagymás kenyér

zöldfűszerekkel
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Ha egy gyors és ínycsiklandó házi kenyérreceptet keresel, akkor ez a fokhagymás kenyér pizzatésztából garantáltan belopja magát a szívedbe és a vendégeid gyomrába is. A fokhagyma, friss zöldfűszerek és olvasztott vaj kombinációja igazi klasszikus, amit most Tante Fanny friss pizzatésztájával még könnyebb elkészíteni. A fokhagymás kenyér receptje ideális partikra, grillmellé vagy vacsora mellé, de akár egy vasárnapi családi ebéd előételeként is tökéletes választás lehet. A kívül ropogós, belül puha tésztatekercsek nemcsak finomak, de látványosak is, így garantáltan sikert aratsz velük. Az elkészítése pedig pofonegyszerű: a friss pizzatészta megspórolja a dagasztás és kelesztés fáradalmait, így kezdő konyhatündéreknek is ideális!

  • kb. 35 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók egy fokhagymás kenyérhez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss óriás pizzatészta 600 g
  • 100 ml olívaolaj
  • 5 gerezd fokhagyma aprítva
  • 2 csokor petrezselyem aprítva
  • 6 ág kakukkfű aprítva
  • 6 ág rozmaring aprítva
  • Durvára őrölt tengeri só a szóráshoz
  • Olívaolaj a forma kikenéséhez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és kivesszük a tésztákat a hűtőből.

  2. Lépés 2

    Az olívaolajat a fokhagymával, petrezselyemmel, kakukkfűvel és rozmaringgal összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztákat a sütőpapírral együtt kitekerjük és a fokhagymás zöldfűszeres olajjal megkenjük. A hosszabbik oldal mentén egymásra hajtjuk a tészta széleit.

  4. Lépés 4

    A tésztacsíkokat 6 egyenlő nagyságú szeletre vágjuk és állítva, lazán egy sütőformába rendezzük.

  5. Lépés 5

    A kenyeret a sütő legalsó sínén kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Más zöldfűszereket is használhatunk, mint például snidlinget vagy zsályát. Próbáld ki olívaolaj helyett 125 g friss sajttal is elkészíteni.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!