Fokhagymás kenyér

zöldfűszerekkel
  • kb. 35 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók egy fokhagymás kenyérhez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és kivesszük a tésztákat a hűtőből.

  2. Lépés 2

    Az olívaolajat a fokhagymával, petrezselyemmel, kakukkfűvel és rozmaringgal összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztákat a sütőpapírral együtt kitekerjük és a fokhagymás zöldfűszeres olajjal megkenjük. A hosszabbik oldal mentén egymásra hajtjuk a tészta széleit.

  4. Lépés 4

    A tésztacsíkokat 6 egyenlő nagyságú szeletre vágjuk és állítva, lazán egy sütőformába rendezzük.

  5. Lépés 5

    A kenyeret a sütő legalsó sínén kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Más zöldfűszereket is használhatunk, mint például snidlinget vagy zsályát. Próbáld ki olívaolaj helyett 125 g friss sajttal is elkészíteni.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!