Bárány rétestésztábankáposztával

Bárány rétestésztában-káposztával

  • 14 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • 40 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 2 db bárányborda (kb. 170g/db)
  • 3 db gyöngyhagyma durvára vágva
  • 3 ek Olaj
  • 2 tojássárgája
  • 2 db nagy káposztalevél blansírozva
  • 2 db sárgarépa kockákra vágva, blansírozva
  • 200 g szegfűgomba felvágva
  • 1/2 köteg petrezselyem finomra vágva
  • friss kakukkfű
  • Só, bors ízlés szerint
  • vaj a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A húst sózzuk, borsozzuk és friss kakukkfűvel együtt olajban mindkét oldalát süssük át.

  3. Lépés 3

    A hagymát pirítsuk meg, adjuk hozzá a gombát, majd addig pirítsuk, amíg a leve elfő. A sárgarépát, petrezselymet és tojássárgáját adjuk hozzá, sóval és borssal fűszerezzük.

  4. Lépés 4

    A káposztaleveleket felezzük el, fektessük egymásra, a zöldségkeveréket erre tegyük, középre tegyük a húst és szorosan tekerjük fel.

  5. Lépés 5

    A káposztás tekercseket fektessük a vajjal locsolt tésztára, a tésztaszéleket hajtsuk be, és konyharuha segítségével tekerjük fel. Fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe és olvasztott vajjal kenjük meg.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 14 percig süssük.

  7. Lépés 7

    2-3 cm széles szeletekre vágjuk és még melegen szervírozzuk.

Tipp

Fűszeres vörösbor illik hozzá.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!