Sonkás kifli

Tejszínes sonkás kifli

  • kb. 15 - 20 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 22-23 kiflihez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss gasztro leveles tészta 700 g
  • 400 g sonka finomra aprítva
  • 200 g krémtejszín
  • 1 fej hagyma felaprítva
  • 2 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 3 ek petrezselyem aprítva
  • Kevés szerecsendió őrölve
  • 4 ek olívaolaj
  • bors, szezámmag
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki.

  3. Lépés 3

    A fokhagymát és a hagymát olívaolajon dunsztoljuk, adjuk hozzá a sonkát, majd a fűszereket és a krémtejszínt is keverjük bele.

  4. Lépés 4

    A tésztát vágjuk 22 darab egyforma nagyságú háromszögre.

  5. Lépés 5

    A sonkás töltelékből adagoljunk a háromszögekre, majd a szélesebb felétől indulva tekerjük fel a tésztát és formázzunk kifliket. A kifliket tegye sütőpapírral bélelt tepsire.

  6. Lépés 6

    Tojással kenjük meg, szezámmaggal szórjuk meg, és előmelegített sütőben kb. 15 - 20 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Sonka helyett füstölt pisztrángot is használhatunk a recepthez. A tészta szélén leeső két darabból is kiad egy háromszöget.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!