Sütőtökös quiche ricottával

  • kb. 35 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók egy 28 cm quiche formához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 125 g ricotta
  • 100 g görög joghurt
  • 3 tojás
  • 2 tk. kakukkfű
  • 500 g sütőtök kockákra vágva
  • 1 lilahagyma felezve, karikákra vágva
  • Só és bors őrölve
  • 6 ek. feta sajt morzsolva
  • 2 ek. tökmag
  • 2 ek. fenyőmag (vagy napraforgómag)

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A ricottát, a görög joghurtot, a tojásokat és a kakukkfüvet összekeverjük. Sóval és borssal fűszerezzük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy formába tesszük. A lelógó részeket visszahajtjuk. A sütőtökkockákat és a hagymát a tésztára rendezzük és rátöltjük a ricottás masszát. Megszórjuk feta sajttal.

  4. Lépés 4

    A sütő legalsó sínén kb. 35 percig sütjük. 15 perccel a sülési idő vége előtt kivesszük és megszórjuk tökmaggal, fenyőmaggal.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!