Bárányborda rétestésztában hamis vadszósszal

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 10 - 15 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 45 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 400 g bárányborda
  • Kevés olívaolaj
  • 300 g borjúhús darálva
  • 1/16 l tejszín
  • Kevés csípőspaprika szósz
  • Kevés worcestershire szósz
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 tojás
  • kb. 10 mangoldlevél
  • 1 tojás sárgája a kenéshez
  • 125 ml portói bor
  • 1/16 l vörösbogyós gyümölcsszörp
  • 1/16 l szójaszósz
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • 2 db cékla főzve és hámozva
  • 1 ek vaj
  • 1/2 ek cukor

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A megtisztított báránybordát fűszerezzük, és olívaolajon minden oldalát hirtelen süssük kérgesre, vegyük ki a serpenyőből és pihentessük.

  3. Lépés 3

    A borjúhúst tisztítsuk meg, daráljuk le, tejszínnel, a fűszerekkel és a tojással mixerben pürésítsük, míg egy homogén masszát nem kapunk.

  4. Lépés 4

    A mangoldleveleket rövid ideig blansírozzuk, hűtsük le, és a szárakat távolítsuk el.

  5. Lépés 5

    Egy réteslapot fektessünk konyharuhára, vízzel kenjük meg, és helyezzük rá a második lapot. Az előkészített masszát kenjük a tészta egy harmad részéig vékonyan a réteslapra, fektessük rá a mangoldleveleket, ezt kétszer ismételjük meg, majd a közepére tegyük a a húst és konyharuha segítségével tekerjük fel a rétest.

  6. Lépés 6

    A rétest tojás sárgájával kenjük meg és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig süssük, közben maghőmérsékletmérővel többször ellenőrizzük a hús maghőmérsékletét, ami 55 °C kell, hogy legyen.

  7. Lépés 7

    A portóit, szörpöt és szójaszószt keverjük össze, főzzük fel és keverjük hozzá a kukoricakeményítőt is, majd tartsuk melegen.

  8. Lépés 8

    A céklát vágjuk kockákra, vajon futtassuk meg, cukorral, sóval és borssal ízesítsük, és ezt is tartsuk melegen.

  9. Lépés 9

    A rétest szeleteljük fel, céklával és a hamis vadszósszal tálaljuk.

Tipp

Ehhez a kiadós ebédhez vagy vacsorához kínáljunk savanyúságot kiegészítésként. Kísérőnek pedig egy pohár száraz vörösbort.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!