Avokádós szendvics

baconnel
  • 10 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 6 szendvicshez

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 160 g szeletelt bacon elfelezve
  • 2 avokádó meghámozva, kimagozva
  • 1 citrom leve
  • 1 kis fej lila hagyma megtisztítva, vékony szeletekre vágva
  • 5-6 szem koktél paradicsom vékony csíkokra vágva
  • Só és bors őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. Hosszában egyszer, keresztben pedig kétszer elvágjuk úgy, hogy 6 egyforma négyszöget kapjuk. A négyszögeket átlósan elvágjuk. Egy villával megszúrkáljuk (így sütéskor nem puffad fel) és sütőlapra téve kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük.

  3. Lépés 3

    Az avokádót egy botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a facsart citrom levét, a hagymát, a sót, borsot és jól összekeverjük. A bacont egy serpenyőben megsütjük.

  4. Lépés 4

    Minden második tésztát megkenünk az avokádós krémmel, ezután ráteszük 1-2 szelet bacont és 2-3 szelet paradicsomot. Végül az egész tetejére egy üres tészta szeletet teszünk.

Tipp

Okos ötlet: A bacon helyett sajttal készítve vegetáriánus változatot készíthetünk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!