Mézeskalács doboz

Mézeskalács doboz

Rezept bewerten
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 10 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 dobozhoz:

Zubereitung:

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát lisztezett munkalapon 5 - 7 mm vastagságúra nyújtsuk ki.

  3. Lépés 3

    Vágjunk két egyforma nagyságú téglalapot az alapnak és a tetőnek, ill. két - két azonos méretű téglalapot a doboz oldalainak, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

  4. Lépés 4

    Előmelegített sütőben kb. 10 percig süssük, majd hagyjuk hűlni.

  5. Lépés 5

    A tojásfehérjét keverjük össze a porcukorral és a citromlével, és ezzel a mázzal építsük össze a doboz elemeit. Ahhoz, hogy a doboz stabil legyen, az oldalelemeket kívülről és belülről is kenjük meg a mázzal, és hagyjuk teljesen megszáradni.

  6. Lépés 6

    A maradék mázzal és szórógyöngyökkel díszítsük a dobozt ízlés szerint.

Tipp

A díszítéshez használhatunk még akár mandulát, diót, cukrotott cseresznyét, smarties csokikat is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!