Bécsi almás rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
2 Bewertungen

Ő az osztrák süteménykonyha klasszikusa, ami mi magyarok is úgy szeretünk – a bécsi almás rétes. Gyorsan elkészíthető, finom almát és  vajas morzsát tartalmaz, ropogós leveles tésztával borítva. Természetesen eláruljuk neked, hogyan készítheted el otthon egyszerűen a hagyományos almásrétes receptünket.

  • kb 30 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb 30 perc

Hozzávalók 1 réteshez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az almát mossuk meg, távolítsuk el a magházát, vékony szeletekre vágjuk, és meglocsoljuk citromlével. A zsemlemorzsát vajon világosra pirítjuk. Összekeverjük az almadarabokat a rumos mazsolával, a fahéjjal és a cukorral.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, megszórjuk a vajas morzsával, majd a tészta közepén az almás tölteléket egyenletesen eloszlatjuk.

  4. Lépés 4

    A tészta széleit megkenjük a felvert tojással, alulról feltekerjük, hogy rétes formát kapjunk. A széleket kicsit megnyomkodjuk és a tésztát villával néhányszor megszurkáljuk, majd a rétest ismét bekenjük a felvert tojással.

  5. Lépés 5

    A rétest előmelegített sütőben az alsós sínen kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

  6. Lépés 6

    Ha megsült, porcukorral megszórjuk, és langyosan tálaljuk.

Tipp

Elkészíthetjük a rétest reszelt almával is, viszont ebben az esetben a levét kicsit nyomkodjuk ki, hogy ne áztassa el a rétestésztánkat.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!