Bécsi almás rétes

- 35 - 40 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 rúd réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 70 dkg alma vékony szeletekre vágva
- 1 citrom leve
- 5 dkg vaj
- 5 dkg kristálycukor
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg dió őrölve
- 1 tk fahéj őrölve

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az almát mossuk meg, távolítsuk el a magházát, és vágjuk vékony szeletekre, locsoljuk meg citromlével. A zsemlemorzsát vajon pirítsuk világosra.
-
Lépés 3
A tészta egyik lapját kenjük meg olvasztott vajjal, és a másik lapot 90 fokkal elfordítva helyezzük rá.
-
Lépés 4
A tészta alsó harmadát szórjuk meg zsemlemorzsával, tegyük rá az almát, cukrot, mazsolát, diót, és kevés fahéjjal szórjuk meg.
-
Lépés 5
A rétest konyharuha segítségével tekerjük fel. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és a tetejét kenjük meg olvasztott vajjal. A második rétest ugyanígy készítsük el.
-
Lépés 6
Mindkét rétest előmelegített sütőben süsse 35-40 percig. Ha megsült, porcukorral szórjuk meg, és langyosan tálaljuk.
Elkészíthetjük a rétest reszelt almával is, viszont ebben az esetben a levét kicsit nyomkodjuk ki, hogy ne áztassa el a rétestésztánkat.