Bécsi almás rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 35 - 40 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 rúd réteshez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az almát mossuk meg, távolítsuk el a magházát, és vágjuk vékony szeletekre, locsoljuk meg citromlével. A zsemlemorzsát vajon pirítsuk világosra.

  3. Lépés 3

    A tészta egyik lapját kenjük meg olvasztott vajjal, és a másik lapot 90 fokkal elfordítva helyezzük rá.

  4. Lépés 4

    A tészta alsó harmadát szórjuk meg zsemlemorzsával, tegyük rá az almát, cukrot, mazsolát, diót, és kevés fahéjjal szórjuk meg.

  5. Lépés 5

    A rétest konyharuha segítségével tekerjük fel. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és a tetejét kenjük meg olvasztott vajjal. A második rétest ugyanígy készítsük el.

  6. Lépés 6

    Mindkét rétest előmelegített sütőben süsse 35-40 percig. Ha megsült, porcukorral szórjuk meg, és langyosan tálaljuk.

Tipp

Elkészíthetjük a rétest reszelt almával is, viszont ebben az esetben a levét kicsit nyomkodjuk ki, hogy ne áztassa el a rétestésztánkat.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!