gyümölcsös cronut

Színes gyümölcsös cronut

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
2 Bewertungen
  • 12-15 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
  • 1 csésze csokoládémáz ízlés szerint pl. fehér-, ét-, tejcsokoládé
  • 2 ek. cukorgyöngy a díszítéshez
  • kb. 100 g édes kenhető krém pl. nutella, lekvár, mogyoróvaj
  • 5 szem eper megtisztítva és felszeletelve
  • 1 banán meghámozva és felszeletelve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és kerek pogácsaszaggatóval vagy pohárral (ø 8 cm) köröket szúrunk ki, azok közepébe pedig lyukat (ø 2,5 cm) szúrunk ki.

  3. Lépés 3

    A cronut alapokat és a maradék tésztát az előmelegített sütőben a középső sínen 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni.

  4. Lépés 4

    A csokoládémázat az utasítások szerint felolvasztjuk. A cronut alapok felét és a maradék tészták tetejét belemártjuk a csokoládémázba és megszórjuk színes cukorgyöngyökkel.

  5. Lépés 5

    A maradék cronut alapokra 1-1 evőkanál krémet kenünk ízlés szerint, és megszórjuk eperrel és banánnal. Mindegyik tetejére egy-egy csokoládémázba mártott cronut tetőt teszünk.

Tipp

Különböző színű csokoládémázzal díszítsük a cronutokat a lehető legváltozatosabb módon.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!