Bogyós gyümölcsös torta

Bogyós gyümölcsös torta

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Szeretnél egy piros bogyós gyümölcsös ízrobbanást? Friss omlós quiche és linzertésztából és lédús bogyós gyümölcsök keveréke, mely nem csak ízében, de kinézetében is ellenállhatatlan.

  • kb. 30 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc + 3 óra hűtési idő

Hozzávalók 1 gyümölcsös tortához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 400 g piros bogyós gyümölcs ízlés szerint (pl. málna, áfonya, eper) friss vagy fagyasztott
  • 180 g porcukor + kevés a szóráshoz
  • 6 hideg vízbe áztatott zselatinlap
  • 400 g görög joghurt
  • 300 g friss bogyós gyümölcs a díszítéshez
  • 30 g reszelt fehér csokoládé
  • ehető virágok, menta vagy citromfű a díszítéshez
  • szárított hüvelyesek a vaksütéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy kivajazott tortaformába (ø 26 cm) tesszük, a lelógó széleket pedig visszahajtjuk. Lefedjük a sütőpapírral és hüvelyesekkel megtöltve a sütő alsó rácsán kb. 30 percig vakon sütjük.

  3. Lépés 3

    A tortát a sütőből kivesszük, leöntjük róla a hüvelyesek és hagyjuk kihűlni.

  4. Lépés 4

    Közben a piros bogyós gyümölcsöket és a cukrot egy serpenyőben felmelegítjük, majd felforraljuk. A bogyókat pürésítjük, majd egy szitán átszűrjük.

  5. Lépés 5

    A hideg vízbe áztatott zselatinlapokat jól kinyomkodjuk és a meleg bogyópürében feloldjuk. Hozzákeverjük a joghurtot.

  6. Lépés 6

    Az egészet a tortaformába öntjük, majd legalább 3 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

  7. Lépés 7

    A tortát porcukorral meghintjük és friss bogyós gyümölcsökkel, reszelt fehér csokoládéval és citromfűvel/mentalevéllel díszítjük.

Tipp

Zselatinlap helyett használhatunk 30 g Gelatine Fix-et, melyet a csomagoláson található elkészítési javaslat szerint készítünk el.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!